De nieuwste a.s.r. grondprijsmonitor, nieuwe website, ondernemersverhaal Gebr. Van Liere en maak kennis met Regina.
Bekijk hier de online versie.

Met het oog op de toekomst

Meer grond verwerven staat hoog op de agenda van veel agrarische ondernemers. Melkvee- en akkerbouwbedrijven hebben extra grond nodig voor de afzet van mest of als ze willen uitbreiden. Maar er is weinig aanbod van grond en de prijzen zijn hoog. En het wordt moeilijker om financiering bij banken rond te krijgen. Vaak lukt dit wel als de samenwerking wordt gezocht met een veilige langetermijnbelegger als a.s.r.

ASR Landelijk Vastgoed


Kerst

 Lees meer Nieuwsbrief december 2015

Grondprijsmonitor

Ondernemersverhaal Gebroeders Van Liere 

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is in het derde kwartaal van 2015 uitgekomen op 54.900 per ha (figuur 1). Dat is vrijwel gelijk aan de prijs in de drie voorgaande kwartalen, en bijna 4% hoger dan de gemiddelde grondprijs over heel 2014 van 52.900 euro per ha. In 2013 lag de gemiddelde agrarische grondprijs op 49.700 euro en in 2012 op 48.600 euro per ha. 

Grondprijsmonitor

Meer dan eenderde van de grond, waarover Jacco en Piet van Liere in Flevoland beschikken, hebben ze in erfpacht. Daarvan neemt de 110 hectare van a.s.r. landelijk vastgoed het leeuwendeel voor haar rekening. Het was vooral een nuchtere, zakelijke overweging om in 2003/2004 voor erfpacht te kiezen. “We hebben puur naar het rendement gekeken”.

Van Liere

Lees meer

Lees het verhaal 

Website www.asrlandelijkvastgoed.nl vernieuwd!

Maak kennis met rentmeester Regina Eijkenboom

De website www.asrlandelijkvastgoed.nl is vernieuwd. U vindt er nog steeds de informatie die u van ons gewend bent maar dan in een nieuw jasje. Bovendien is de website nu ook goed te bekijken op een tablet of smartphone. We nodigen u graag uit om een kijkje te nemen op onze vernieuwde website.

Bekijk de nieuwe website
Website

Regina is sinds 1998 in dienst bij a.s.r. en heeft Limburg, Noord-Brabant en het zuidelijke deel van Gelderland onder haar hoede. Als rentmeester is ze steeds de link tussen klanten, meerdere externe partijen en verschillende collega's binnen a.s.r. Een filmploeg volgde haar tijdens een werkdag en maakte de volgende impressie.

Bekijk de video

Video Regina

- uitschrijven -

Disclaimer: a.s.r. kan niet instaan voor de volledigheid, nauwkeurigheid en/of betrouwbaarheid van de opgenomen gegeven.
De nieuwsbrief komt tot stand in samenwerking met deskundigen. Aan de samenstelling van de nieuwsbrief is met zorgvuldigheid gewerkt, echter kunnen hieraan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. a.s.r. kan niet aansprakelijk worden gesteld voor
welke (indirecte) schade dan, ontstaan door gebruik van het nieuws uit deze nieuwsbrief en corresponderende nieuwssite.